2022考研英语二真题及答案——网友版

2022考研英语二考试已经结束了,小编为大家带来2022考研英语二真题及答案——网友版,另外,考研版的2022考研英语二真题及答案还在整理中,敬请耐心等待!

  点击下方图片进入2022考研真题解析专题,看直播吧!

↑↑↑点击领取:2022年考研英语真题答案

2022考研英语二真题及答案——网友版

Section I Use of English

1.[B] normal

2. [B] compared

3.[A] If

4. [D] easy

5. [C] Remember

6. [A] well-known

7. [C] supplement

8. [C]question

9. [B] sacrifice

10.[B] interests

11. [C] while

12. [D] cut down on

13. [B] occasional

14.[A] habit

15.[A] tough

16. [D] In addition to

17. [A] indispensable

18.[B] harder

19. [Cl] productively

20. [D] above all

Section I Reading Comprehension

Part A Text 1

21.[D] on specially designed farms

22. [C]certainly a sustainable

system

23. [C] the potential of regenerative products

24. [B] are likely to buy climate-friendly eggs

25. [A] market prospect

Text2

26. [D] more Americans are willing to work in retirement

27.[A]retirement may cause problems for them

28. [C] longer life expectancy

29. [D] spending less

30. [A] unprepared

Text3

31.[C] undermine users’decision-making

32. [D] their strong presence

33. [B] talk with relevant teams

34.[B]protect consumers from being tricked

35. [B] businesses’self-discipline

Text4

36. [A] hard to determine

37. [B]it is a behavior easy to measure

38. [D] are not necessarily better

39. [D] unrepeatable

40. [C] is a result of multiple factors

Part B

41. [C] Start low, go slow.

42. [E] Listen to your body.

43. [A] Make it a habit.

44. [F] Go through the motions.

45. [B] Don’t go it alone.

Part C

46.

虽然我们尽力而为,但有时我们的绘画很少能按原计划完成。光线变化,绘画材料的限制,以及缺乏经验技术,这些都意味着你刚开始追求的东西,最终呈现出来的效果可能不如你预想那样生动逼真。

虽然这可能会让你感动沮丧和失望,但事实证明,这实际上对你有好处。意外结果的好处有两点∶你很快就能学会应对失望,并意识到当一扇门关闭时,另一扇门会打开。你也能很快学会适应并想出创造性的办法来解决绘画中出现的问题,跳出固有思维模式将成为你的习得性本能。事实上,创造性解决问题的技能在日常生活中非常有用,有了这种能力,当问题出现时,就更有可能找到方法去应对。

Section IⅢ Writing

Part A

47.Directions:

Suppose you are planning a campus food festival. Write an email to the international students in your university

) introduce the food festival;

2) invite them to participate.

You should write about 100 words on the ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter.Use”Zhang Wei”instead.

Do not write the address. (10 points)

【谋篇布局】邀请信的典型行文结构∶第一段∶表明写信目的,交待活动时间。第二段∶美食节的具体活动安排。第三段∶期待对方接受邀请。

【高分范文】

Dear Friends,

I am so happy that we, the Students’Union, are planning to hold a campus food festival on December 31,202l and we hereby extend to you our sincere invitation to take part in it.

Here are some details about it. First of all, you can enjoy various food from different countries,such as sushi, kimch1,pudding,p1zza and so on. Secondly, some interesting games to win prizes are waiting for you and you will also appreciate several wonderful dancing shows while tasting delicious food.

We hope that you would accept the invitation. In case of any problems, please feel free to contact with us.

Yours sincerely,

Zhang Wei

Part B

48.Directions:

Write an essay based on the following chart.In your writing, you should

l) interpet the chart and

2) give your comments.

You should write at least 150 words.

Write your essay on ANSWER SHEET 2. (15 points)

(插图)

【谋篇布局】第一段∶描述图表,过去三年,我国快递总量及农村地区快递量快速增加。第二段∶分析背后的原因,阐述变化的原因∶①网络环境的改善,让民众更有机会上网购物;(②)人民经济生活明显改善。(3)政府相关政策及申商渠道首较大改收善。第一段∶发表个人观点

随着中国经济社会的发展,这一趋势未来仍将持续。

【高分范文】

As is illustrated in the chart, significant changes have occurred in China’s total express business volume and rural express business volume from 2018 to 2020. The total number is roughly 51 billion in 2018,64 billion in 2019 and around 83 billion in 2020.Similarly.the number of Chinese rural express packages in 2018 is 12 billion, while the number jumped dramatically to 30 billion in 2020.

What accounts for the increase? From my perspective, at least three factors contribute to the changes. To begin with,the availability of computers and smartphones is the foremost contributor and the rapid development of information technology enables nearly everybody to have access to the Internet. More importantly,the change is closely related to the rising income of the Chinese people, especially the residents living in rural areas. Finally, the changes are enhanced and promoted by the government’s bettering policies as well as the more convenient channels in the e-commerce field.

With the development of China’s economy and society, the rising trend is bound to continue for a couple of years in the future.As far as I am concerned, it’s a positive trend and should be encouraged.

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注